REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tymiánové rolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí rolky plněné sýrem a tymiánem, obalené do slaniny, upečené s cuketou, rajčaty i tymiánem doměkka.


Ingredience:
500 gcherry rajčat
200 gsmetanového sýru
2 lžičkyčerstvého tymiánu + 3 snítky navíc
4 lžíceolivového oleje
8 ksplátků slaniny
4 kskuřecích prsních řízků
4 ksmalých cuket
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, každý nařízneme podélně až skoro ke druhému kraji jako knihu, jemně naklepeme, aby byly obě půlky stejně vysoké a osolíme z obou stran
2. Na každý plátek položíme čtvrtinu sýru, posypeme tymiánem, zarolujeme, ovážeme nití a nakonec každou rolku obalíme do 2 plátků slaniny
3. Pekáč vymažeme lžící oleje, vyložíme ho plátky nakrájených cuket a rozpůlenými rajčaty, pokapeme zbylým olejem, osolíme a opepříme
4. Na zeleninu položíme rolky, na ně pak snítky tymiánu, dáme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 45 minut (slanina by měla být zlatá a křupavá, cukety a rajčata křehké, maso měkké).

Doporučení:

Podáváme s bílým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy