REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený vepřový bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kus dobře prorostlého vepřového bůčku nakládaný v nálevu a pak vyuzený.


Ingredience:
Na 1 kg masa:
2 lvody
50 gsoli
50 gcukru
1/2 lžičkypepře

Postup:

Uzení v teplém kouři:
1. Kus dobře prorostlého vepřového bůčku nakrájíme na 3 cm silné plátky, které naložíme na půl dne do nálevu (na 1 kg masa 2 l vody, 50 g soli, 50 g cukru a 1/
2 čajové lžičky pepře), maso se nakládá při teplotě, jaká je v chladničce
2. Před uzením horkým kouřem se kousky masa dobře osuší a pak se položí na rošt v malé peci
3. Uzení trvá asi 2 až 3 hodiny (tento recept se hodí také pro malé udírny)Uzení za studena:
1. K uzení za studena se hodí větší kus bůčku, doba nakládání však trvá asi 2 týdny
2. Maso se musí kontrolovat zda je potopené v nálevu a zde nálev nezapáchá, jinak se musí vyměnit
3. Doba uzení trvá 8 až 10 dnů.

Poznámka:

Více viz. články o uzení v naší škole vaření, např.:Maso vhodné k uzeníUzení mastných výrobkůNálevy a koření při uzení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy