REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený bůček zapečený s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaný pórek zalitý omáčkou a zakrytý plátky vařeného uzeného bůčku. (Švédsko)


Ingredience:
4 ksplátky vařeného uzeného bůčku
1 ksžloutku
500 gočistěného pórku
50 gtuku
30 ghladké mouky
4 dlmléka
4 lžícestrouhaného tvrdého sýra
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z poloviny dávky tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem, rozšleháme, osolíme, opepříme a dobře povaříme
2. Pórek nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a podusíme doměkka na kousku rozpáleného tuku
3. Měkký pórek rozložíme do vymaštěné zapékací misky, přelijeme omáčkou, do níž jsme vmíchali větší díl strouhaného sýra a žloutek
4. Potom posypeme zbylým sýrem a poklademe tenkými plátky bůčku
5. Vše zapečeme v dobře vyhřáté troubě tak, aby bůček byl chřupavý.

Doporučení:

– Příloha: Vařené nebo pečené brambory.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz.: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy