REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený bůček zapečený s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaný pórek zalitý omáčkou a zakrytý plátky vařeného uzeného bůčku. (Švédsko)


Ingredience:
4 ksplátky vařeného uzeného bůčku
1 ksžloutku
500 gočistěného pórku
50 gtuku
30 ghladké mouky
4 dlmléka
4 lžícestrouhaného tvrdého sýra
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z poloviny dávky tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem, rozšleháme, osolíme, opepříme a dobře povaříme
2. Pórek nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a podusíme doměkka na kousku rozpáleného tuku
3. Měkký pórek rozložíme do vymaštěné zapékací misky, přelijeme omáčkou, do níž jsme vmíchali větší díl strouhaného sýra a žloutek
4. Potom posypeme zbylým sýrem a poklademe tenkými plátky bůčku
5. Vše zapečeme v dobře vyhřáté troubě tak, aby bůček byl chřupavý.

Doporučení:

– Příloha: Vařené nebo pečené brambory.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz.: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy