Bůček dva dny naložený v rychlosoli, vyuzený teplým kouřem.
Ingredience:
kusy bůčku i s kůží o váze 1 kg-1,5 kg | |
na 1 kg masa 30 g soli |
Postup:
1. Nasolené maso vložíme do lednice na 2 dny (používá se 30 g rychlosoli na 1 kg masa), po dvou dnech je maso připravené k uzení
2. Připravené, nasolené a odleželé maso udíme teplým kouřem při teplotě 60-80 °C a to 6-10 hodin v závislosti na teplotě kouře a velikostí kusů masa, které udíme, nejlepší jsou kusy o váze 1 kg-
1,5 kg.
Vyuzené maso za použití rychlosoli nemá trvanlivost jako maso nasolené v láku, můžeme ho ovšem sterilovat, nebo uložit v mrazáku.
Poznámka:Autor: Dalibor Marounek. Více o uzení najdete v naší škole vaření: Udíme.