REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzené maso posypané rozmarýnem, sušenou cibulí a mletou paprikou, potřené olejem, grilované.


Ingredience:
1 kguzeného masa bez kostí
2 lžíceoleje
špetka sušené cibule
špetka mleté papriky
špetka rozmarýnu

Postup:

1. Uzené maso opláchneme, dobře utěrkou osušíme, posypeme rozmarýnem, mletou paprikou i sušenou cibulí a poté koření vetřeme silně do povrchových vrstev (nesolíme)
2. Takto upravené maso nasuneme na rožeň, upevníme ho z obou konců dvěma grilovacími jehlami a potřeme olejem
3. Pak podle tloušťky masa grilujeme na dobře předehřátém grilu asi 80-90 minut (z masa se obvykle uvolní tolik šťávy, že během grilování není třeba již maso potírat).

Doporučení:

Servírujeme s bramborovou kaší a kysaným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy