REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ústřice s vinaigrettem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ústřice zalité vinaigrettem z olivového oleje, sherry octa a červeného vína.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
24 ksčerstvých ústřic
Vinaigrett:
2 ksšalotky
1 kssvazku pažitky
1 lžičkasherry octa
65 mlčerveného vína
2 dclpanenského olivového oleje
cukr krystal
pepř
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na 1 dcl rozpáleného olivového oleje
2. Přidáme sherry ocet a pomalu ho vyvaříme
3. Přilijeme červené víno a tento základ vyvaříme na 1/
4 objemu
4. Vychladíme, ochutíme cukrem, solí, pepřem a za stálého míchání přiléváme druhou polovinu olivového oleje
5. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku
6. Syrové ústřice tímto vinaigrettem pokapeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy