REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajinský boršč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na boršč dle ukrajinského receptu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 ghovězího masa
200 gbílého zelí
200 gbrambor
150 gkořenové zeleniny (mrkev,petržel,celer)
150 gčervené řepy
20 gmásla
10 ghladké mouky
10 gsádla
1,5 dlkysané smetany
1,2 dlvody
2 ksrajčat
1 kscibule
4 lžícerajčatového protlaku
mletá sladká paprika
bobkový list
mletý pepř
petrželka
česnek
ocet
sůl

Postup:

1. Hovězí maso dáme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, vyjmeme a vývar procedíme
2. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká kolečka, zpěníme je na másle, poprášíme hladkou moukou, lehce ji osmažíme, rozředíme trochou vývaru a přivedeme do varu
3. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme v troše vývaru
4. Do zbývajícího vývaru dáme brambory oloupané a nakrájené na kostičky, zelí nakrájené na čtverečky, dušenou červenou řepu, osolíme a vaříme 10-15 minut
5. Do polévky dáme zeleninu osmaženou s moukou, bobkový list, mletý pepř, mletou papriku a vaříme, až jsou brambory i zelí měkké
6. Do hotového boršče vmícháme sádlo, utřený česnek, hovězí maso nakrájené na kostičky, rajčatový protlak, na tenké plátky pokrájená rajčata, ocet a krátce povaříme
7. Před podáváním polévku posypeme drobně nasekanou petrželkou (koprem) a do každé porce dáme lžíci kysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy