REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajinský boršč s pampuškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý boršč z Ukrajiny.


Ingredience:
300 ghovězího masa
500 gbrambor
400 gčerstvého zelí
200 gtuku
50 gvepřového sádla
1 ksřepy
1 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
4 ksstroužky česneku
5 ksčerstvých rajčat
1 lžícemouky
1 lžícecukru
1/2 sklenicesmetany
šťáva z poloviny citronu
kadeřavá petrželka
mletý pepř
červená paprika
bobkový list
Na pampušky:
360 gmouky
80 gkvasu na česnekovou zálivku
20 gcukru
30 grostlinného oleje
10 gdroždí
3 ksstroužky česneku
3/4 skleničkymléka

Postup:

1. Maso vaříme, až je měkké
2. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, vše promícháme, vložíme do kastrolu nebo na hlubokou pánev, přidáme tuk sebraný z masného vývaru, rajčatový protlak, cukr a dusíme do poloměkka
3. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a propasírujeme s tukem
4. Vývar scedíme, maso nakrájíme na kousky
5. Do scezeného vývaru přidáme na kousky nakrájené brambory, přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájené čerstvé zelí a vaříme 10 – 15 minut, potom přidáme pasírovanou zeleninu, moučnou zavářku, papriku nakrájenou na nudličky, koření a dovaříme
6. Hotový boršč zahustíme sádlem s utřeným česnekem a petrželkou, přivedeme do varu a odstavíme na 20 – 25 minut
7. Podáváme se smetanou, masem a zelenou natí
8. K boršči podáváme pampušky s česnekem. Pampušky zhotovíme následovně: 9. V teplém mléce necháme vzejít droždí, sůl, cukr, přidáme rostlinný olej a mouku, vypracujeme těsto a necháme je kynout
10. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky asi o váze 25 g, vyválíme kuličky, naklademe je na plech vytřený olejem, necháme ještě chvíli kynout a poté pečeme při teplotě 180–
210 °C.

Česneková zálivka se připravuje takto: 11. Do utřeného česneku přidáme sůl, rostlinný olej, kvas a všechno rovnoměrně promícháme s potom touto zálivkou poléváme čerstvě upečené pampušky
12. Servírují se horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy