V troubě grilované masové kuličky, servírované s těstovinami přelitými prohřátou omáčkou Dolmio Bolognese, porce ozdobené strouhaným parmezánem a tymiánem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | mletého masa (vepřového, hovězího nebo obou mix) |
70 g | strouhaného parmezánu |
2 vrchovaté lžíce | otrhaného čerstvého tymiánu |
2 lžíce | oleje |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
1 sklenice (500 g) | omáčky Dolmio Bolognese |
400 g | těstovin (např. špagety nebo linguine) |
strouhaný parmezán na ozdobu | |
tymián na ozdobu | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme masové kuličky; mleté maso, strouhaný parmezán, tymián, dvě lžíce oleje spolu smícháme a ochutíme solí a pepřem, ze směsi vytvarujeme kuličky o průměru 2 cm, prsty si namočíme do misky s olivovým olejem a kuličky olejem potřeme, pak je klademe do zapékací misky a v troubě zapnuté na gril pečeme – grilujeme dozlatova asi 15 minut
2. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě nejlépe tzv. na skus, postupujeme podle návodu na obalu, měkké scedíme a necháme důkladně okapat, pak je prohřejeme s omáčkou Bolognese
3. Do hlubokých talířů rozdělíme uvařené těstoviny, do nich posadíme masové kuličky, polijeme je vypečenou šťávou, jednotlivé porce nakonec ozdobíme strouhaným parmezánem a posekaným tymiánem.