REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tymiánovo – parmezánové kuličky s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě grilované masové kuličky, servírované s těstovinami přelitými prohřátou omáčkou Dolmio Bolognese, porce ozdobené strouhaným parmezánem a tymiánem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gmletého masa (vepřového, hovězího nebo obou mix)
70 gstrouhaného parmezánu
2 vrchovaté lžíceotrhaného čerstvého tymiánu
2 lžíceoleje
olivový olej
pepř
sůl
Na dohotovení:
1 sklenice (500 g)omáčky Dolmio Bolognese
400 gtěstovin (např. špagety nebo linguine)
strouhaný parmezán na ozdobu
tymián na ozdobu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme masové kuličky; mleté maso, strouhaný parmezán, tymián, dvě lžíce oleje spolu smícháme a ochutíme solí a pepřem, ze směsi vytvarujeme kuličky o průměru 2 cm, prsty si namočíme do misky s olivovým olejem a kuličky olejem potřeme, pak je klademe do zapékací misky a v troubě zapnuté na gril pečeme – grilujeme dozlatova asi 15 minut
2. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě nejlépe tzv. na skus, postupujeme podle návodu na obalu, měkké scedíme a necháme důkladně okapat, pak je prohřejeme s omáčkou Bolognese
3. Do hlubokých talířů rozdělíme uvařené těstoviny, do nich posadíme masové kuličky, polijeme je vypečenou šťávou, jednotlivé porce nakonec ozdobíme strouhaným parmezánem a posekaným tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy