REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tykev po kroatsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky tykve podušené s rajčaty.


Ingredience:
500 gmladé tykve
150 grajčat
3 lžíceoleje
1 ksstroužek česneku
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěnou tykev (mladé tykvičky neloupeme) nakrájíme na kostičky
2. Rozložíme je do kastrolu, poklademe spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, jemně nasekanou petrželkou a rozetřeným česnekem
3. Vše osolíme, opepříme, pokapeme olejem, několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou na malém plaménku doměkka
4. Tykví nemícháme, občas jen kastrolem zatřeseme
5. Podáváme teplé nebo i studené.

Doporučení:

Výborně se hodí k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy