REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový “tatarský biftek”

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo utřené do pěny a smíchané s měkkým tvarohem, kapary, sardelkami, okurkami, hořčicí … servírované jako “tatarák”, podávané s chlebem, slaným pečivem, dalamánky či topinkami.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
500 gměkkého tvarohu
80 gmásla
60 gkyselé okurky
40 gkaparů
10 gpetrželky
10 ghořčice
2 kssardele
citronová šťáva
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Mírně povolené máslo utřeme do pěny
2. Přidáme prolisovaný tvaroh, drobně nakrájené sardele, rozsekané kapary, na malé kostičky nakrájené okurky, hořčici, jemně nakrájenou petrželku, podle chuti sůl, kmín a citronovou šťávu a vše dobře promícháme, nebo lépe rozmixujeme
3. Hotový “biftek” upravíme na dezertní talířky do hromádek a ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou a nudličkami okurek, nebo “tatarák” namažeme na topinky, či jednohubky.

Doporučení:

Pro slavnostní příležitost rozložíme kolem hromádek malé prstýnky cibule, obalené v mleté sladké paprice, které naplníme malými hromádkami kaparů, jemně nakrájené cibule, jemně nakrájené petrželky, malými kostičkami okurky, hořčice apod.

Poznámka:

Příloha: chléb, slané pečivo, dalamánky, topinky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy