Máslo utřené do pěny a smíchané s měkkým tvarohem, kapary, sardelkami, okurkami, hořčicí … servírované jako “tatarák”, podávané s chlebem, slaným pečivem, dalamánky či topinkami.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
500 g | měkkého tvarohu |
80 g | másla |
60 g | kyselé okurky |
40 g | kaparů |
10 g | petrželky |
10 g | hořčice |
2 ks | sardele |
citronová šťáva | |
drcený kmín | |
sůl |
Postup:
1. Mírně povolené máslo utřeme do pěny
2. Přidáme prolisovaný tvaroh, drobně nakrájené sardele, rozsekané kapary, na malé kostičky nakrájené okurky, hořčici, jemně nakrájenou petrželku, podle chuti sůl, kmín a citronovou šťávu a vše dobře promícháme, nebo lépe rozmixujeme
3. Hotový “biftek” upravíme na dezertní talířky do hromádek a ozdobíme jemně nakrájenou petrželkou a nudličkami okurek, nebo “tatarák” namažeme na topinky, či jednohubky.
Pro slavnostní příležitost rozložíme kolem hromádek malé prstýnky cibule, obalené v mleté sladké paprice, které naplníme malými hromádkami kaparů, jemně nakrájené cibule, jemně nakrájené petrželky, malými kostičkami okurky, hořčice apod.
Poznámka:Příloha: chléb, slané pečivo, dalamánky, topinky …