přípravená za studena
Prolisovaný tvaroh
Jednoduché prolisování měkkého tvarohu přes sítko s jemnými oky.
Tvarohový “tatarský biftek”
Máslo utřené do pěny a smíchané s měkkým tvarohem, kapary, sardelkami, okurkami, hořčicí … servírované jako “tatarák”, podávané s chlebem, slaným pečivem, dalamánky či topinkami.
Tvarohový krém s borůvkami a jogurtem
Prolisovaný tvaroh promíchaný s jogurtem, ochucený cukrem a citronovou šťávou, servírovaný s borůvkami a našlehanou smetanou. Rozpis asi na 5 porcí.
Tvarohový krém s jahodami
Měkký tvaroh utřený s jahodovým džemem a mlékem, promíchaný s čerstvými jahodami, servírovaný s kopečky šlehačky.
Tvarohový krém s jahodami, smetanou a mandlemi
Utřený tvaroh oslazený cukrem, utřený se smetanou a citronovou šťávou, navrstvený v několika vrstvách spolu s jahodami, servírovaný ozdobený lupínky mandlí.
Tvarohový krém s malinami a jogurtem
Našlehaný tvaroh s mlékem, cukrem a jogurtem, servírovaný s malinami, ozdobený nasekanými ořechy.
Tvarohový krém s třešněmi
Prošlehaný prolisovaný tvaroh našlehaný s mlékem a cukrem, promíchaný s vypeckovanými třešněmi a nakonec i se sněhem z vaječných bílků.
Tvarohový krém s třešněmi, jogurtem a oříšky
Prolisovaný tvaroh promíchaný s jogurtem a třešněmi, našlehaný, ochucený cukrem a opraženými oříšky.
reklama