REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový pudink III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink z netučného tvarohu, pudinku s vanilkovou příchutí, másla a dalších ingrediencí zdobený dia kompotem. Hodnota dvou porcí je 3231 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gdia kompotu
100 gnetučného tvarohu
20 gpudinku s vanilkovou příchutí
20 gmásla
20 gcukru
2 ksvejce
2 lžícemléka
1 lžíceoleje
citrónová kůra

Postup:

1. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a citrónovou kůru, pak vmícháme tvaroh
2. Přilijeme mléko, v němž jsme rozpustili pudinkový prášek a vše dobře promícháme
3. Nakonec do směsi lehce zamícháme tuhý sníh z vyšlehaných vaječných bílků
4. Hmotu nalijeme do tukem vymazané formy, tu vložíme do hrnce s vodou (vodní lázeň) a asi 30 minut vaříme
5. Na talířích zdobíme obě porce dia kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy