REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z tvarohového těsta plněné švestkami, uvařené ve vodě, nakonec servírované hojně posypané mákem s míchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
125 gmásla
1,5 balenítvarohu ve staniolu (vaničkový ne!)
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícevanilkového pudinku (prášek)
1 lžícemoučkového curku
2 ksvejce
špetka soli
voda
Ostatní:
rozouštěné máslo
pomletý mák smíchaný s moučkovým cukrem a švestky

Postup:

1. V misce utřeme mírně povolené máslo s cukrem, postupně do hmoty zašleháme vejce, utřeme do pěny, pak přidáme tvaroh, mouku smíchanou s pudinkovým práškem a vypracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout a to nejlépe přes noc
2. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, odkrajujeme z něj kousky, do kterých balíme jednotlivé švestky
3. Vaříme ve vroucí vodě, jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch, pak je propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára
4. Knedlíky servírujeme nejlépe ještě dost teplé, posypané moučkovým cukrem promíchaným s pomletým mákem a hojně přeléváme rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Takto lze připravit i knedlíky s jinou náplní, například s jahodami, meruňkami …

Poznámka:

Text i foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy