REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky v žampiónové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekové knedlíky připravené z polotovaru (bramborové knedlíky v prášku), servírované se smetanovou omáčkou s vložkou žampiónů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 sáčekbramborových knedlíků v prášku
600 gžampionů
75 gtlustého od šunky
50 gstrouhaného sýra gouda
1/2 kelímkusmetany ke šlehání
1 svazekpetrželky
1/2 lčirého vývaru
1-2 lžícesvětlé jíšky
1 lžíceškvařeného másla
1 kshousky
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Petrželku opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak ji nasekáme
2. Housku a tlustého od šunky nakrájíme na kostičky
3. Šunkový špek na pánvi rozpustíme dochřupava a vyjmeme, ve výpeku usmažíme na kostičky nakrájenou housku
4. Těsto na bramborové knedlíky zpracujeme přesně podle návodu na obalu, do těsta na závěr vmícháme šunkovou slaninu a petrželku, vypracujeme přibližně 8 ks knedlíků
5. Doprostřed každého knedlíku zatlačíme několik kostiček opečené housky a zavaříme je ve vroucí osolené vodě
6. Očištěné, oprané houby nakrájíme na větší kousky (menší žampiony jen přepůlíme), rozehřejeme tuk a houby v něm opečeme
7. Houby podlijeme vývarem a smetanou, omáčku uvedeme do varu a zahustíme sýrem a světlou jíškou, osolíme a okořeníme pepřem
8. Knedlíky na talířích přeléváme horkou zahuštěnou omáčkou.

Doporučení:

Recept na domácí bramborové knedlíky najdete zde: Bramborové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy