Špekové knedlíky připravené z polotovaru (bramborové knedlíky v prášku), servírované se smetanovou omáčkou s vložkou žampiónů.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 sáček | bramborových knedlíků v prášku |
600 g | žampionů |
75 g | tlustého od šunky |
50 g | strouhaného sýra gouda |
1/2 kelímku | smetany ke šlehání |
1 svazek | petrželky |
1/2 l | čirého vývaru |
1-2 lžíce | světlé jíšky |
1 lžíce | škvařeného másla |
1 ks | housky |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Petrželku opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak ji nasekáme
2. Housku a tlustého od šunky nakrájíme na kostičky
3. Šunkový špek na pánvi rozpustíme dochřupava a vyjmeme, ve výpeku usmažíme na kostičky nakrájenou housku
4. Těsto na bramborové knedlíky zpracujeme přesně podle návodu na obalu, do těsta na závěr vmícháme šunkovou slaninu a petrželku, vypracujeme přibližně 8 ks knedlíků
5. Doprostřed každého knedlíku zatlačíme několik kostiček opečené housky a zavaříme je ve vroucí osolené vodě
6. Očištěné, oprané houby nakrájíme na větší kousky (menší žampiony jen přepůlíme), rozehřejeme tuk a houby v něm opečeme
7. Houby podlijeme vývarem a smetanou, omáčku uvedeme do varu a zahustíme sýrem a světlou jíškou, osolíme a okořeníme pepřem
8. Knedlíky na talířích přeléváme horkou zahuštěnou omáčkou.
Recept na domácí bramborové knedlíky najdete zde: Bramborové knedlíky.