REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený květák s osmaženou strouhankou, brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené růžičky květáku servírované posypané na přepuštěném másle osmaženou strouhankou a vyařanými brambory.


Ingredience:
1 ksstředně velký květák
2 lžícepřepuštěného másla
1 sklenicestrouhanky
voda
sůl
Na brambory:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
Ostatní:
nasekaná zelená petrželka na ozdobu

Postup:
  1. Důkladně opláchnutý květátk rozebereme na jednotlivé růžičky, ty dáme vařit do mírně osolené vody na cca 10-12 minut
  2. Zatím, co se květák vaří, osmažíme strouhanku na pánvi na přepuštěném másle
  3. Uvařený, okapaný květák podáváme hojně posypaný smaženou strouhankou spolu s vařenými brambory omaštěnými máslem a posypanými nasekanou zelenou petrželkou.

Příprava brambor:

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
  2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
  3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
  4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy