REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné tvarohovou směsí a jablky, upečené dozlatova.


Ingredience:
350 ghladké mouky
180 gkrystalového cukru
170 gmásla
250 mlmléka
1/2 ksbalíčku kypřicího prášku
1 ksbalíčku vanilkového cukru
2 ksvajec
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
200 gmoučkového cukru
5 ksjablek
3 ksvajec
Na drobenku:
100 ghladké mouky
100 gkrystalového cukru
100 gmásla

Postup:

1. Změklé máslo s krystalovým cukrem utřeme do pěny, vmícháme v mléce rozšlehaná vejce s vanilkovým cukrem a nakonec přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Měkký tvaroh smícháme s rozklepnutými vejci, vsypeme moučkový cukr a vše dobře promícháme
3. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky
4. Těsto rozdělíme na dvě části, jeden díl dáme do dortové formy, potřeme tvarohovou náplní a poklademe nakrájenými jablky
5. Překryjeme druhým dílem těsta, povrch posypeme drobenkou smíchanou z hladké mouky, změklého másla a krystalového cukru
6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova (asi 40 minut), po upečenínecháme ve formě vychladnout, pak vyndáme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy