REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová bábovka s pomerančem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka ke kávičce, to je vždy dobrý nápad! A co tak bábovka dochucená kůrou a šťávou z pomerančů? Je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.


Ingredience:
250 gtučného (ne vaničkového) tvarohu
250 gmoučkového cukru
250 gpolohrubé mouky
220 gmásla
2 sáčkyvanilkové cukry
1 sáčekprášek do pečiva
5 ksvajec
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
brusinky, rozinky, oříšky ... dle chuti
šťáva z 1/2 ks pomeranče

Postup:

1. Máslo vyšleháme s cukry do pěny, po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme
2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesijeme přes síto
3. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme
4. Bílky se špetičkou soli vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do těsta
5. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou
6. Pečeme asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 170 °C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy