Vyzná-li se člověk jen trochu ve světě raw stravy, pak dá jistě za pravdu, že raw rostlinné dezerty jsou krémově hebké, hříšně dobré a plné barev. A to platí i pro tento recept!
Ingredience:
Na dort o průměru 20 centimetrů: | |
Korpus: | |
105 g | slunečnicových semínek |
75 g | kešu oříšků |
50 g | čerstvých měkkých datlí |
2 lžíce | nepraženého kakaa |
1 lžíce | vody |
0,5 lžičky | skořice |
Suroviny na tvaRAWhový krém: | |
315 g | kešu oříšků |
150 ml | tekutého kokosového oleje |
80 ml | vody |
3,5 lžíce | citronové šťávy |
2,5 lžíce | agávového sirupu |
0,75 lžíce | nepasterizovaného jablečného octa |
0,75 lžíce | slunečnicového lecithinu |
Suroviny na rybízový krém: | |
220 g | červeného rybízu |
50 g | čerstvých měkkých datlí |
5 lžic | tekutého kokosového oleje |
3 lžíce | agávového sirupu |
1 lžíce | chia |
0,75 lžíce | psyllium |
Ostatní: | |
dortová forma o průměru 20 cm | |
potravinářská fólie nebo papír na pečení |
Postup:
- V robotu s „S“ nožem zpracujeme první 4 suroviny na jemnou směs. Přidáme odpeckované datle a zpracujeme v lepivou hmotu, bude-li třeba, přidáme trošku vody.
- Hmotu vtlačíme na dno dortové formy vyloženou potravinářskou folií nebo papírem na pečení a dáme chladit.
- Ve výkonném mixéru důkladně rozmixujeme suroviny na „tvarawhový“ krém. Krém nalijeme na korpus, lžící uhladíme povrch a dáme na chvíli do mrazáku ztuhnout.
- Ve výkonném mixéru rozmixujeme všechny suroviny, kromě psyllia, na hladký rybízový krém. Nakonec přidáme psyllium a důkladně promixujeme. Ovocný krém rovnoměrně rozetřeme na „tvarawhový“ krém a dáme na 6 hodin (ideálně přes noc) ztuhnout do lednice.
- Dort po vytažení z lednice ozdobíme ovocem dle chuti a můžeme servírovat.
Recept k článku: BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná
Poznámka:Zdroj: Bistrawveg.cz