REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevný citronový RAW cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé velikonoční recepty: Na zelený čtvrtek, zelená! Recept z webu blendea.cz na RAW cheesecake s citronovou příchutí.


Ingredience:
Ingredience na korpus:
280 gdatlové pasty nebo sušených datlí
150 gmandlí
1 lžícerozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
Ingredience na náplň:
180 gpřes noc namočených kešu ořechů
1/4 hrnkukokosového mléka z plechovky
1/4 hrnkurozpuštěného kokosového oleje
1/4 hrnkuagáve sirupu
1/4 hrnkurostlinného jogurtu
1 lžičkaBlendea SUPERGREENS
1/4 lžičkysoli
šťáva z poloviny citronu

Postup:
  1. Nejdříve si připravíme korpus. Do mixéru dáme sušené datle a mixujeme do té doby, než z nich vznikne tuhá pasta bez kousků. Pokud doma datlovou pastu máte, práci si ušetříte. Poté dáme k datlové pastě do mixéru mandle a špetku soli a mixujeme do té doby, než vznikne drobivá textura.
  2. Pak do směsi přidáme lžíci kokosového oleje, a ještě chvíli mixujeme. Směs by měla být po tomto kroku sypká, ale po zmáčknutí v prstech by se měla lepit k sobě. Pokud se Vám směs zdá moc suchá, přidejte ještě trochu kokosového oleje, pokud moc lepivá, přidejte trochu mandlí.
  3. Když máme směs hotovou, vezmeme si dortovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a na její dno a po krajích směs namačkáme. Při tomto kroku si můžete pomoct sklenicí, jejímž dnem se směs krásně zarovná a přimačká k sobě. Formu se směsí poté vložíme do lednice a připravíme si krém.
  4. Všechny ingredience na krém kromě Blendea SUPERGREENS prášku vložíme do mixéru a mixujeme úplně do hladka. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nalejeme do dortové formy, druhou necháme v mixéru, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS, a ještě chvíli mixujeme. Zelený krém nalejeme na bílý krém a lžičkou krémy dekorativně promícháme.
  5. Poté celou formu přikryjeme potravinovou folií a dáme na minimálně 3-4 hodiny do mrazáku. Po vyndání z mrazáku necháme dort cca 5 minut povolit, poté nakrájíme a můžeme ihned podávat. Cheesecake můžeme skladovat v mrazáku, kde vydrží až 1 měsíc. Já ale vím, že do večera bude po něm. :)
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy