REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevný citronový RAW cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé velikonoční recepty: Na zelený čtvrtek, zelená! Recept z webu blendea.cz na RAW cheesecake s citronovou příchutí.


Ingredience:
Ingredience na korpus:
280 gdatlové pasty nebo sušených datlí
150 gmandlí
1 lžícerozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
Ingredience na náplň:
180 gpřes noc namočených kešu ořechů
1/4 hrnkukokosového mléka z plechovky
1/4 hrnkurozpuštěného kokosového oleje
1/4 hrnkuagáve sirupu
1/4 hrnkurostlinného jogurtu
1 lžičkaBlendea SUPERGREENS
1/4 lžičkysoli
šťáva z poloviny citronu

Postup:
  1. Nejdříve si připravíme korpus. Do mixéru dáme sušené datle a mixujeme do té doby, než z nich vznikne tuhá pasta bez kousků. Pokud doma datlovou pastu máte, práci si ušetříte. Poté dáme k datlové pastě do mixéru mandle a špetku soli a mixujeme do té doby, než vznikne drobivá textura.
  2. Pak do směsi přidáme lžíci kokosového oleje, a ještě chvíli mixujeme. Směs by měla být po tomto kroku sypká, ale po zmáčknutí v prstech by se měla lepit k sobě. Pokud se Vám směs zdá moc suchá, přidejte ještě trochu kokosového oleje, pokud moc lepivá, přidejte trochu mandlí.
  3. Když máme směs hotovou, vezmeme si dortovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a na její dno a po krajích směs namačkáme. Při tomto kroku si můžete pomoct sklenicí, jejímž dnem se směs krásně zarovná a přimačká k sobě. Formu se směsí poté vložíme do lednice a připravíme si krém.
  4. Všechny ingredience na krém kromě Blendea SUPERGREENS prášku vložíme do mixéru a mixujeme úplně do hladka. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nalejeme do dortové formy, druhou necháme v mixéru, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS, a ještě chvíli mixujeme. Zelený krém nalejeme na bílý krém a lžičkou krémy dekorativně promícháme.
  5. Poté celou formu přikryjeme potravinovou folií a dáme na minimálně 3-4 hodiny do mrazáku. Po vyndání z mrazáku necháme dort cca 5 minut povolit, poté nakrájíme a můžeme ihned podávat. Cheesecake můžeme skladovat v mrazáku, kde vydrží až 1 měsíc. Já ale vím, že do večera bude po něm. :)
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Cheesecake tak, jak ho neznáte

Věděli jste, že cheesecake nepochází z New Yorku, tak jak si většina jeho milovníků myslí? Jeho pravé kořeny najdete až ve starověkém Řecku. Teprve odsud absolvoval cestu kolem světa, a to doslova. Pojďme se na jeho putování podívat a nahlédnout pod pokličku různým způsobům jeho přípravy.

číst dále ...

Roter Hahn: 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Tipy na žhavé valentýnské recepty! Nezapomeňte, že láska prochází žaludkem…

„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu,“ pravil irský dramatik George Bernard Shaw. Inu, poněkud cynické prohlášení, ale jen těžko lze popřít, že láska a jídlo spolu úzce souvisí. Proto také ke slavení svátku svatého Valentýna neodmyslitelně patří dobrá večeře! A správným výběrem jednotlivých chodů můžete proměnit společný večer v nezapomenutelné chvíle…

číst dále ...

Nutramino protein bar – Proteinová pochoutka, která hrdě konkuruje nezdravým čokoládovým tyčinkám

Honí vás mlsná, ale nechcete zase tak úplně porušit zásady zdravého životního stylu a stravování? Tak co takhle proteinová tyčinka s vysokým obsahem bílkovin? Vyzkoušejte novinku na Košík.cz Nutramino protein bar. Pochoutka, která na první pohled připomíná nezdravé čokoládové tyčinky, ale díky svému složení se řadí k jedničkám mezi proteinovými tyčinkami. Obsahuje 20 g bílkovin ze syrovátkového i sójového izolátu a mléka, doplněných o hebký karamel, jemně strouhaný kokos nebo pořádné kousky arašídů obalených v tenké polevě z mléčné čokolády… Nezní to jako něco, co má potenciál stát se vaším oblíbeným snackem během dne či po tréninku?

číst dále ...

Neházejte luštěniny do jednoho pytle a neochuzujte se o skvělý zdroj zdraví

Luštěniny nejsou jen zelená čočka a hrách. Tato rodina je bohatá a nabízí spoustu různých chutí. Součástí jídelníčku by měla být nejen díky své variabilitě užití a chutí, ale také pro blahý vliv na naše zdraví. Moderní gastronomie luštěniny využívá často a díky tomu stále roste její popularita, a to nejen mezi vegetariány a vegany. Seznamte se s dalšími druhy luštěnin a pozvedněte jejich konzumaci v České republice, která je celosvětově podprůměrná. Nevyhýbejte se luštěninám, nevíte, o co přicházíte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy