REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Turecký med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený turecký med.


Ingredience:
160 gmoučkového cukru
120 glískových ořechů nebo mandlí
120 gmedu
3 ksvaječných bílků
celofán
tuk na vymazání celofánu

Postup:

1. Ve vodní lázni rozehřejeme med
2. V druhé nádobě vyšleháme bílky s moučkovým cukrem, šleháme až směs zhoustne
3. Do vyšlehané hmoty velmi pomalu (jen tenkým pramínkem) za stálého míchání, přiléváme tekutý med
4. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout
5. Tekutý med naléváme na tukem vymazaný celofán, lehce zatížíme a necháme ho, nejlépe do druhého dne, nezabalený, ztuhnout.

Doporučení:

Med v tekuté podobě můžeme také nanést na oplatkový plát, z vrchu přikrýt dalším plátem oplatku, bude se pak lépe jíst. Turecký med skladujeme zabalený v celofánu.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy