REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná čokoládová vejce obalená marcipánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládová vejce naplněná smetanovo-čokoládovou náplní ochucenou rumem, obalená do barevných plátků marcipánu.


Ingredience:
8 ksdutých čokoládových vajíček
100 gmarcipánové hmoty
různé potravinářské barvy
Na náplň:
250 ghořké čokolády
120 gmásla
150 mlsmetany ke šlehání
50 mljemného rumu
1 lžícemedu

Postup:

1. Šlehačku svaříme s medem a rumem, přidáme nadrobno rozlámanou čokoládu a rozmícháme ji, hmotu necháme prochladnout, když šlehačka začne tuhnout, vyšleháme ji a pak zašleháme máslo
2. Připravenou náplň dáme nejlépe do cukrářského sáčku s nástavcem, do dutých vajíček uděláme malý otvor, kterým do nich stříkneme náplň
3. Marcipán rozdělíme na několik částí, pomocí barev ho obarvíme, postupujeme dle návodu na obalu
4. Připravený barevný marcipán rozválíme na pláty, vejce do marcipánu úhledně zabalíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy