REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Turecký med s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Populární pouťová cukrovinka připravená z rozpuštěného medu, ušlehaných bílků, cukru, nasekaných mandlí a vody.


Ingredience:
30 dkgnasekaných mandlí
24 dkgcukru
13,5 dkgmedu
4 ksbílků
1,5 dlvody

Postup:

1. Med a cukr smícháme v kastrolku se silnějším dnem
2. Přilijeme vodu a směs rozpustíme – mimo plotýnku sporáku
3. Až potom postavíme kastrolek na oheň a pozvolna zahříváme
4. Když e nám při kápnutí malého množství chladnoucí směsi na prst mezi palcem a ukazováčkem netáhne tenká nitka 5. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně a zvolna přidáme horkou cukrovou hmotu
6. Sníh šleháme na plotýnce pod dobu zhruba 8 minut, pak odstavíme a necháme zchladnout
7. Směs po vychladnutí znovu přistavíme na oheň a vařečkou ji obracíme ode dna
8. Když už je opravdu hustá, vsypeme mandle, a hmotu rozetřeme na pečicí papír, kde ji necháme ztuhnout
9. Med nasekáme na porce a uložíme na suché místo, třeba do plechové krabice s víkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy