REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákový salát s dresinkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový salát s tuňákem ve vlastní šťávě Rio Mare, ochucený dresinkem z tuňákového krému Rio Mare Paté, hořčice, majonézy a citrónové šťávy, servírovaný spolku s opečenými plátky bagetky.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
180 gtuňáka ve vlastní šťávě Rio Mare
100 gitalského salátu
80 gžlutých rajčat
80 gbagety
75 g ledového salátu
70 gředkviček
25 gpažitky
5 golivového oleje
sůl
Na dresink:
125 gmajonézy
75 gtuňákového krému Rio Mare Paté
25 gplnotučné hořčice
15 gcitronové šťávy

Postup:

1. Z majonézy, tuňákového krému Rio Mare Paté, hořčice a citrónové šťávy metličkou vyšleháme dresink a uložíme do lednice
2. Omyjeme saláty, očistíme rajče, ředkvičku a pažitku
3. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v topinkovači, po vychladnutí nakrájíme na nudličky o velikosti 2×1 cm
4. Promícháme salát natrhaný na kousky s dresinkem a smícháme ostatní druhy nakrájené zeleniny
5. Ochucený salát položíme na talíř, na něj navrstvíme smíchanou zeleninu, přidáme rozdrobeného tuňáka ve vlastní šťávě Rio Mare a opečené plátky veky
6. Zakápneme olivovým olejem a můžeme servírovat.

Poznámka:

Recept ze soutěže Svačinka roku s Rio Mare roku 2013, který dostal cenu dětské poroty, autor je Tomáš Janíček, Střední škola obchodu, gastronomie a designu PRAKTIK s.r.o. Olomouc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy