Svačinový salát z konzervy tuňáka naloženého v olivovém oleji Rio Mare, tuňákového krému Rio Mare Paté, bílého jogurtu, cizrny, jablka, celeru … servírovaný spolu s opečenou bylinkovou bagetkou.
Ingredience:
300 g | tuňáka v olivovém oleji Rio Mare |
300 g | cizrna |
200 g | jablka |
180 g | celeru |
100 g | bílého jogurtu |
100 g | másla |
50 g | tuňákového krému Rio Mare Paté |
25 g | petrželové natě |
25 g | koriandru |
15 g | česneku |
10 g | soli |
5 ks | bagetek |
Postup:
1. Jablko a uvařený celer nakrájíme na kostky a smícháme s vychladlou vařenou cizrnou
2. Přidáme tuňákový krém Rio Mare Paté, bílý jogurt, koriandr a sůl, vše řádně promícháme
3. Nakonec přidáme tuňáka Rio Mare, lehce spojíme. 4. Příprava bylinkové bagetky; každou bagetku podélně rozkrojíme a potřeme fáší z másla, koriandru, petrželky a soli, opečeme nejlépe v salamandru
5. Salát klademe na talíř, který doplníme bylinkovou bagetkou.
Recept, který vyhrál 2. místo v roce 2013 na soutěži Svačinka roku s Rio Mare, autorka receptu je Gabriela Kinkorová, Střední škola gastronomie a obchodu Zlín.