REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňákový salát s cizrnou a bylinkovou bagetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinový salát z konzervy tuňáka naloženého v olivovém oleji Rio Mare, tuňákového krému Rio Mare Paté, bílého jogurtu, cizrny, jablka, celeru … servírovaný spolu s opečenou bylinkovou bagetkou.


Ingredience:
300 gtuňáka v olivovém oleji Rio Mare
300 gcizrna
200 gjablka
180 gceleru
100 gbílého jogurtu
100 gmásla
50 gtuňákového krému Rio Mare Paté
25 gpetrželové natě
25 gkoriandru
15 gčesneku
10 gsoli
5 ksbagetek

Postup:

1. Jablko a uvařený celer nakrájíme na kostky a smícháme s vychladlou vařenou cizrnou
2. Přidáme tuňákový krém Rio Mare Paté, bílý jogurt, koriandr a sůl, vše řádně promícháme
3. Nakonec přidáme tuňáka Rio Mare, lehce spojíme. 4. Příprava bylinkové bagetky; každou bagetku podélně rozkrojíme a potřeme fáší z másla, koriandru, petrželky a soli, opečeme nejlépe v salamandru
5. Salát klademe na talíř, který doplníme bylinkovou bagetkou.

Poznámka:

Recept, který vyhrál 2. místo v roce 2013 na soutěži Svačinka roku s Rio Mare, autorka receptu je Gabriela Kinkorová, Střední škola gastronomie a obchodu Zlín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy