REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tulská plněná kapusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy uvařené kapusty naplněné mletým masem smíchaným s rýží a dalšími ingrediencemi, podušené v troubě doměkka, přelité smetanou.


Ingredience:
150 gmletého hovězího masa
100 grýže
75 gmásla
50 ghladké mouky
20 gslaniny
1 kskapusty
1 ksžloutku
1 kscibule
1 ksvětšího stroužku česneku
1 šáleksladké smetany
sladká paprika
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu uvaříme v osolené vodě, pak ji rozebereme na jednotlivé listy, žebra listů opatrně naklepeme paličkou, aby změkla
2. Uvaříme rýži, okapanou smícháme s mletým masem, okořeníme, přidáme žloutek a utřeme česnek
3. Do masové směsi ještě vmícháme na slanině osmaženou cibulku
4. Na každý list kapusty dáme lžíci připravené směsi, opatrně je sbalíme, převážeme nití a jeden vedle druhé vyskládáme do vymazané zapékací misky
5. Podlijeme trochou vlažné vody a dusíme, v trouby vyhřáté na 200 °C, doměkka
6. Nakonec kapustu v zapékací misce podlijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě chvíli v troubě zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy