REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska po murmaňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z tresky obalené v mouce, osmažené na oleji a pak podušené v zapékací misce, přelité omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
4 ksfilety z tresky
1 ksvelké cibule
1 ksvětší sladkokyselé okurky
1 ksmenšího celeru
1 ksmrkve
20 ghladké mouky
20 goleje
1 lžícerajského protlaku
1 šálekhovězího vývaru na podlití
mletý černý pepř
mletá paprika
bobkový list
nové koření
hřebíček
tymián
sůl

Postup:

1. Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova
2. Rybí maso vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme protlak a zalijeme vývarem
3. Omáčku okořeníme a vmícháme kostičky okurky
4. Filety vložíme zpět a vše dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C, asi na 15 až 20 minut.

Doporučení:

Takto připravené porce tresky servírujeme s krajíčky bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy