Vařené koleno upravené v pomalém hrnci pěkně podlité pivem, ochucené oblíbeným kořením, servírované natrhané vidličkami s nějakým vhodným pečivem.
Ingredience:
1 ks | vařené ovarové koleno ( případně můžete použít i jiný kus vepřového masa) |
1 ks | větší cibule |
4 ks | stroužky česneku |
300 ml | černého piva |
koření dle chuti - pepř, kmín,troška papriky sladké, chilli | |
sůl | |
Ostatní: | |
bagety, sendviče, burgery nebo plátky chleba |
Postup:
1. Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme
2. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče, já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník
3. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Necháme péct hodinu a půl, pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150 °C asi 4 hodiny
4. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna, pokud ne, ještě pečeme dál
5. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme, vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme
6. Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi … hořčicí, křenem, kyselou okurkou …
Já jsem použila nové koření, které prodávám s názvem Čuník na pivu. Obsahuje: pivní extrakt,česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián … je skvělé.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….