Cukrářka Olga Ceralová z Dortisima připravila 4 supr dupr třešňové recepty. Tohle je jeden z nich z kategorie takzvaných malých dezertů nebo-li Cake Pops.
Ingredience:
150 g | ovesných vloček |
60 g | másla |
2 lžíce | cukru |
5 lžic | kakaa |
1 ks | avokádo |
2 lžíce | agávového sirupu |
vypeckované třešně |
Postup:
- Ovesné vločky rozemeleme dohladka na mouku, přidáme máslo, cukr a 2 lžíce kakaa. Prsty prohněteme a poté řádně vmáčkneme do formiček na mini dortíky, tartaletky. Vytvoříme tak základní korpus.
- Dáme péct na 180°C po dobu přibližně 15 minut.
- Mezitím si připravíme čokoládový krém. Smícháme vyloupané avokádo, agávový sirup a 3 lžíce kakaa, pokud preferujete kyselejší chutě, přidejte pár kapek citronové šťávy. Vše umixujeme do hladkého krému.
- Vychladlé korpusy plníme krémem a navrch zdobíme třešněmi.
Recept k článku: 4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty
Smetanová zmrzlina s ovocem vyrobená v domácím zmrzlinovači
Tvarohový koláč bez mouky (ze tří ingrediencí)