REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňové želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní dezert z třešní, želatiny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gtřešní
150 gtřešňové marmelády
5 dlsladkého vína
2 kssáčku želatiny v prášku
1 kssáčku vanilinového cukru
lístky čerstvé máty na ozdobení

Postup:

1. Třešně zbavíme stopek, ve studené vodě vypereme a případně i vypeckujeme
2. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, pouze vodu nahradíme 4 dl sladkého vína a osladíme vanilinovým cukrem
3. Třešně rozdělíme do studenou vodou vypláchnutých formiček, zalijeme želé a vložíme na 2 hodiny do chladničky
4. Na marmeládovou omáčku rozmícháme zbylé víno s třešňovou marmeládou
5. Ztuhlé želé vyklopíme na talířky, podlijeme marmeládovou omáčkou a ozdobíme lístky máty.

Doporučení:

Sladké víno můžeme nahradit sektem a pro děti limonádou z hroznového vína, která neobsahuje alkohol.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy