Moučník z mouky, tuku, vajec a citronové kůry, pokladený třešněmi, potřený náplní a posypaný strouhaným kokosem, pečený dorůžova.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
200 g | tuku Hery |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
1 lžička | strouhané citronové kůry |
4 ks | vajec |
tuk a hrubá mouka na plech | |
Na náplň: | |
200 ml | zakysané smetany |
300 g | třešní |
60 g | moučkového cukru |
60 g | strouhaného kokosu |
2 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Postup:
1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky utřeme s moučkovým cukrem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou i žloutky do husté pěny, poté lehce smícháme s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, povrch poklademe očištěnými vypeckovanými třešněmi
3. Na náplň zakysanou smetanu smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, rozklepnutými vejci a 50 g na jemno strouhaným kokosem, potom náplň rozetřeme na třešně a posypeme zbylým strouhaným kokosem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, necháme vychladnout na plechu a pak nakrájíme na řezy.