REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňové kokosové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z mouky, tuku, vajec a citronové kůry, pokladený třešněmi, potřený náplní a posypaný strouhaným kokosem, pečený dorůžova.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
200 gtuku Hery
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 lžičkastrouhané citronové kůry
4 ksvajec
tuk a hrubá mouka na plech
Na náplň:
200 mlzakysané smetany
300 gtřešní
60 gmoučkového cukru
60 gstrouhaného kokosu
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky utřeme s moučkovým cukrem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou i žloutky do husté pěny, poté lehce smícháme s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
2. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, povrch poklademe očištěnými vypeckovanými třešněmi
3. Na náplň zakysanou smetanu smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, rozklepnutými vejci a 50 g na jemno strouhaným kokosem, potom náplň rozetřeme na třešně a posypeme zbylým strouhaným kokosem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut, necháme vychladnout na plechu a pak nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy