REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert připravený z listového těsta, třešňového kompotu, smetany ke šlehání a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gtřešňového kompotu
300 glistového těsta
500 mlsmetany ke šlehání
2 lžícemoučkového cukru
2 lžícesolamylu
2 sáčkyztužovače šlehačky
2 sáčkyvanilkového cukru
mouka na vál

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník o rozměrech asi 20×40 cm, ten opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, propícháme ho vidličkou
2. V troubě vyhřáté na 200 °C plát těsta pečeme asi 20-25 minut, pak ho necháme vychladnout
3. Kompotové třešně necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a doměříme z ní 300 ml, asi 250 ml nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu
4. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl, vlijeme do horkého nálevu a necháme přibližně 2 minuty, za stálého míchání, povařit
5. Do horké směsi vmícháme okapané třešně
6. Vychladlý korpus opatrně podélně rozkrájíme na 2 obdélníky, jeden z nich potřeme připravenou třešňovou náplní, uložíme do lednice a necháme ztuhnout
7. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku, rovnoměrně ji rozprostřeme na ztuhlou třešňovou hmotu a navrch přitiskneme druhý díl korpusu
8. Moučník rozkrájíme na jednotlivé řezy a podáváme.

Doporučení:

Místo třešňového kompotu lze použít čerstvé třešně, nálev z kompotu v tomto případě nahradíme třešňovým nebo višňovým džusem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy