Na oleji orestované plátky tresky, posypané slaninou a pórkem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | filetů z tresky |
200 g | anglické slaniny |
1 ks | menšího pórku |
koření na ryby | |
hladká mouka | |
citrón | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Filety rozmrazíme, přebytečnou vodu vysušíme papírovým ubrouskem, posypeme kořením na ryby, mírně osolíme a pak obalíme v hladké mouce
2. Orestujeme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
3. Na druhé pánvičce na troše oleje orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a pórek nakrájený na kolečka
4. Porce tresky servírujeme posypané opečenu anglickou slaninou s pórkem, zdobíme plátky citrónu.
– Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.
Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche
Třeboňský kapr servírovaný s pečenými jablky