REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třeboňský kapr servírovaný s pečenými jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené podkovy kapra podávané s plněnými pečenými jablky.


Ingredience:
4 kspodkovy kapra
4 ksjablek
4 kskoleček citronu na ozdobení
4 lžícebrusinkového kompotu nebo marmelády
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícenasekané pažitky
šťáva z 1 citronu
olej na smažení
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, pouze zbavíme jádřinců, narovnáme do zapékací misky nebo pekáče, zalijeme studenou vodou do výše asi 1 cm a pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně asi 10 minut
2. Pak otvory po jádřincích naplníme scezeným brusinkovým kompotem nebo marmeládou
3. Očištěné rybí podkovy omyjeme, osušíme, lehce pokmínujeme, osolíme, obalíme z obou stran v mouce a opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, ještě horké zakapeme citronovou šťávou a pod pokličkou necháme chvíli rozležet
4. Na talíři ozdobíme rybí podkovy kolečky citronu, na drobno nasekanou petrželkou i pažitkou a podáváme společně s plněnými pečenými jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy