Opečené podkovy kapra podávané s plněnými pečenými jablky.
Ingredience:
4 ks | podkovy kapra |
4 ks | jablek |
4 ks | koleček citronu na ozdobení |
4 lžíce | brusinkového kompotu nebo marmelády |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | nasekané pažitky |
šťáva z 1 citronu | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Jablka oloupeme, pouze zbavíme jádřinců, narovnáme do zapékací misky nebo pekáče, zalijeme studenou vodou do výše asi 1 cm a pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně asi 10 minut
2. Pak otvory po jádřincích naplníme scezeným brusinkovým kompotem nebo marmeládou
3. Očištěné rybí podkovy omyjeme, osušíme, lehce pokmínujeme, osolíme, obalíme z obou stran v mouce a opečeme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova, ještě horké zakapeme citronovou šťávou a pod pokličkou necháme chvíli rozležet
4. Na talíři ozdobíme rybí podkovy kolečky citronu, na drobno nasekanou petrželkou i pažitkou a podáváme společně s plněnými pečenými jablky.