Oblíbená pouťová pochoutka podle receptu prezentovaného Láďou Hruškou z TV Nova.
Ingredience:
Na kvásek: | |
1 ks | kostky droždí |
1 lžíce | vlažného mléka |
špetka cukru | |
Na těsto: | |
2,5 hrnku | polohrubé mouky |
2 ks | vejce |
65 g | tuku |
3 lžíce | moučkového cukru |
1 hrnek | mléka |
alobal | |
skořicový cukr | |
zavařovací sklenice | |
mouka na pomoučení pracovní plochy |
Postup:
1. Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru, necháme vzejít kvásek
2. Do mísy nasypeme mouku, 2 ks žloutky, 1/
4 ks kostky rozehřátého tuku, 2 lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a vzejitý kvásek, vypracujeme tuhé nelepivé těsto, které necháme kynout v teple asi 60 minut
3. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice obalené v alobalu
4. Trdelník pomažeme zbylými bílky smíchaným s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru
5. Trdelník upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, pečeme cca 12-15 minut.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.