REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toskánský chlebový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostičky ciabatty servírované promíchané s mozzarellou, čerstvými listy bazalky, rajčaty a cibulí, dochucené octem balsamico, olivovým olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí.


Ingredience:
500 gvelkých ryjčat
125 gmozzarelly
1 ksmenší ciabatty (italská bageta)
1 ksvětší stroužek česneku
1 ksčervené cibule
1 hrstlistů zelené bazalky
1 lžíceocta balsamico
2 lžíceolivového oleje
1-2 lžičkycitronové šťávy
pepř
sůl

Postup:

1. Omytá a okapaná rajčata nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, obě ingredience promícháme
2. Připravíme si zálivku; smícháme olivový olej spolu s citronovou šťávou a octem, okořeníme pepřem a mírně osolíme, zálivkou přelijeme rajčata s cibulí a necháme 15-20 minut odpočinout
3. Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, ty zprudka opečeme na suché pánvi nebo v troubě na plechu, opečené, zchladlé pečivo potřeme česnekem
4. Nakonec ciabattu nakrájíme na kostky
5. V míse smícháme na kostičky nakrájenou mozzarellu spolu s opranými a okapanými listy bazalky, promícháme s rajčatovým salátem a opečenými kousky ciabatty a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy