Tento vynikající a sytý hlavní chod z rajčat naplněných masovou směsí a pak zapečených v troubě, podáváme teplý, s chlebem nebo rýží.
Ingredience:
8 ks | větších rajčat |
300 g | mletého masa |
150 g | pikantní klobásy (chorrizo, čabajská apod.) |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | barevné papriky |
1 ks | větší cibule |
1 hrst | nasekané petrželky a dalších bylinek |
1 lžička | oregana |
1 lžička | tymiánu |
1 hrst | bylinek a naťová cibulka na ozdobení |
trochu horké vody na podlití | |
SPAK Ďábelská omáčka | |
špetka drceného pepře | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata omyjeme, zbavíme vršku a vydlabeme
2. Připravíme si náplň z mletého masa; na oleji zpěníme cibuli s drceným česnekem, přidáme mleté maso, směs restujeme asi 5 minut, pak přidáme dužinu z rajčat, nadrobno nasekaní bylinky, koření, nakrájené papriky a klobásu, osolíme, okořeníme a zamícháme
3. Nakonec vše zalijeme ďábelskou omáčkou a dusíme s občasným zamícháním asi 15 minut, hotové odstavíme a necháme chvilku vychladnout
4. Připravíme si zapékací misku, rajčata vyskládáme těsně vedle sebe, aby lépe stála, naplníme je směsí a poklademe vršky, zbylou směs můžeme trochu zředit horkou vodou a přidat na dno misky
5. Zapékáme na 200 °C asi 10-15 minut.
Zdroj: Spak.cz