REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené tortilly plněné směsí z kuřecího masa a zeleniny.


Ingredience:
400 gkuřecích prsíček
1 lžičkamletého (drceného) koriandru
3 lžíceolivového oleje
6 ksstroužků česneku
4 kspšeničné tortilly
1 ksvětší červené papriky
1 ksvětší žluté papriky
1 ksvelké červené cibule
1 kscukety
směs mexického koření
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější proužky
2. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, omytou cuketu nakrájíme na plátky
3. V hluboké pánvi na rozehřátém oleji krátce osmahneme cibuli a česnek, přidáme maso, zprudka opečeme ze všech stran, až se povrch zatáhne a zbělá
4. Pak přisypeme papriky, mletý koriandr, zamícháme a opékáme ze všech stran několik minut, přidáme plátky cukety, směs okořeníme, promícháme, ještě chvíli opékáme, nakonec dochutíme solí, odstavíme z tepla a necháme pod pokličkou rozležet
5. Tortilly krátce na sucho opečeme po obou stranách na pánvi, v troubě nebo pod grilem, pak na placku vždy naneseme čtvrtinu směsi, zabalíme a ihned podáváme.

Doporučení:

Jestli chceme mít jídlo ostřejší přidáme posekanou chilli papričku nebo můžeme přidat chilli omáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy