Svačinka servírovaná teplá, ale i za studena. Jedná se o tortilly prohřáté na pánvi potřené ochucenou tatarskou omáčkou a naplněné orestovanou kuřecí směsí se zeleninou.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
400 g | kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy |
4 ks | tortilly |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
petrželka (nasekaná najemno) | |
tatarská omáčka | |
červená paprika | |
ledový salát | |
olivový olej | |
kukuřice | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Připravte si kuřecí prsa a nakrájejte je na větší kousky. Osolte, opepřete a následně orestujte na rozehřátém oleji.
- Ke kuřecím kouskům přidejte nakrájenou papriku na nudličky, kukuřici, nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nasekaný česnek a opět restujte, tak aby zelenina zůstala křupavá.
- Mezitím si smíchejte v misce tatarskou omáčku s nasekanou petrželkou a ledovým salátem, který jste si nakrájeli na nudličky.
- Poté si připravte tortilly, které před naplněním prohřejte na pánvi.
- Na každou tortillu položte nakrájený ledový salát a potřete směsí s tatarskou omáčkou. Na směs položte maso se zeleninou a zabalte.
Recept k článku: Rychlé a zdravé svačiny, které dodají energii a zasytí