REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinky s míchanými vejci ďábelskými

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto topinky jsou především ďábelsky dobré, než pálivé, ale kdo má rád, nahradí sladkou mletou papriku za ostrou, sladký kečup za pikantní a vyrobí si tak topinky opravdu s ostrou směsí.


Ingredience:
12 ksplátků bílého, nebo i tmavého chleba
6 ksvajec
1 ksstroužek česneku
1 ksmenší cibule
50 gtvrdého sýra
3 lžíceoleje
2 lžícenajemno nakrájené pažitky
paprika slaká mletá
mletý černý pepř
kečup
tuk
sůl

Postup:

1. Na pánvičku nalijeme 1 lžíci oleje, přidáme se solí utřený česnek, nadrobno rozkrájenou cibuli, 2 lžíce pažitky, podle chuti sůl, pepř, sladkou mletou papriku a kečup, vše promícháme a chvíli podusíme
2. Na jinou pánvičku nalijeme 2 lžíce oleje, na něj rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout, pak je okořeníme připravenou směsí a vše ještě chvíli prohřejeme
3. Plátky chleba osmažíme p obou stranách na tuku a na horké naneseme teplou vaječnou směs, vidličkou ji urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem
4. Ihned podáváme k čaji, pivu či vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy