Tyto topinky jsou především ďábelsky dobré, než pálivé, ale kdo má rád, nahradí sladkou mletou papriku za ostrou, sladký kečup za pikantní a vyrobí si tak topinky opravdu s ostrou směsí.
Ingredience:
12 ks | plátků bílého, nebo i tmavého chleba |
6 ks | vajec |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | menší cibule |
50 g | tvrdého sýra |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | najemno nakrájené pažitky |
paprika slaká mletá | |
mletý černý pepř | |
kečup | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvičku nalijeme 1 lžíci oleje, přidáme se solí utřený česnek, nadrobno rozkrájenou cibuli, 2 lžíce pažitky, podle chuti sůl, pepř, sladkou mletou papriku a kečup, vše promícháme a chvíli podusíme
2. Na jinou pánvičku nalijeme 2 lžíce oleje, na něj rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout, pak je okořeníme připravenou směsí a vše ještě chvíli prohřejeme
3. Plátky chleba osmažíme p obou stranách na tuku a na horké naneseme teplou vaječnou směs, vidličkou ji urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem
4. Ihned podáváme k čaji, pivu či vínu.