REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tomatová polévka s koriandrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná polévka z rajského protlaku, cibule, česneku, svazku čerstvého koriandru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 grajského protlaku
100 gcibule
40 gčesneku
100 mlčerveného vína
100 mlolivového oleje
1,5 lvody
1 ksvelkého citrónu
1 svazekčerstvého koriandru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Na olivovém oleji lehce orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme rajský protlak, chvíli, za stálého míchání, podusíme, pak zalijeme červeným vínem, vodou a důkladně promícháme
3. Po chvíli, kdy necháme polévku jemně probublávat, přidáme drcený nebo se solí utřený česnek, kůru je 1 ks citrónu, citrónovou šťávu a nasekaný koriandr
4. Dochutíme pepřem, solí a znovu krátce povaříme.

Doporučení:

Tuto polévku v Itálii podávají s čerstvým pečivem, například ciabattou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy