REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Syrakuská rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka, z různých druhů ryb, připravená v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 grůzných ryb
6 ksrajčat
1 ksřapík celeru (nebo kousek bulvy celeru)
1 ksstroužek česneku
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1 dlbílého vína
2 lžíceoleje
1 lžícejemně nasekané petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ryby očistíme, odřízneme hlavy a kůži, vykostíme
2. Hlavy, kůži, kosti zalijeme jedním litrem a dvěma decilitry vody a vaříme asi půl hodiny
3. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce
4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celer, petrželku, rozetřený česnek, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, olej, víno, sůl, pepř a tolik procezeného vývaru, aby přísady byly právě potopené
5. Přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a dáme na 40 minut do horké trouby
6. Před podáváním odstraníme bobkový list a doplníme vývarem.

Doporučení:

Příloha: Opečený chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy