REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstvinový salát se sépiemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené těstoviny promíchané s konzervovanými sépiemi, olivami a paprikou, dochucené olivovým olejem, bazalkou a česnekem.


Ingredience:
200 gsépií v nálevu
200 gtěstovin (například italské farfalle)
100 goliv
2 ksstroužky česneku
1 ksnejlépe červené masité papriky
citronová šťáva
olivový olej
bazalka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny povaříme, scedíme a propláchneme
2. Sépie scedíme z nálevu, také propláchneme, promícháme s těstovinami
3. Přidáme pokrájené olivy a červenou papriku
4. Tak 2 lžíce olivového oleje smícháme s lžící citronové šťávy, osolíme, opepříme, promícháme s těstovinami spolu s lžičkou nasekané bazalky a drceným česnekem
5. Salát necháme vychladit, podáváme jako studený předkrm.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy