REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s tuňákem a kapary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z těstovin a konzervy kvalitního tuňáky v oleji ochucený kapry, pepřem, petrželí a strouhaným parmazánem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gtěstovin
50 gparmazánu
100 mlsuchého bílého vína
2 lžícečerných oliv
2 lžíceolivového oleje
2 lžícekaparů
1 konzervatuňáka v oleji
2 ksstroužky česneku
mletý pepř
čerstvá petrželová nať
voda
sůl

Postup:

1. Petržel nasekáme na jemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, větší kapary a olivy překrájíme
2. Ve vroucí osolené vodě těstoviny uvaříme na skus, hotové těstoviny slijeme a asi 100 ml tekutiny odložíme stranou
3. Na pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujeme česnek, pak přidáme slitou konzervu tuňáka, promícháme a asi minutu společně prohřejeme
4. Přilijeme víno, přidáme kapary a olivy, polovinu petržele a vaříme na mírném plameni 2 minuty
5. V hrnci promícháme uvařené těstoviny, tuňáka s kapary, vodou s těstovin, zakryjeme pokličkou a necháme minutu odpočinout
6. Jednotlivé porce podáváme ochucené čerstvým mletým pepřem, zbylou petrželí a strouhaným parmazánem.

Doporučení:

Salát lze samozřejmě různě obměňovat, přidat zeleninu, či tuňáka nahradit například šunkou. Kdo nemá rád parmazán, prostě ho vynechá …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy