Z kategorie smetanových receptů tu máme další vyzkoušený recept z dílny www.laformaggeria.com. Jde o italský recept z vařených těstovin servírovaných přelitých smetanovou omáčkou a ozdobených křupavou slaninou a opraženými mandlemi nebo piniemi.
Ingredience:
Suroviny (pro 4 osoby): | |
350 g | krátkých těstovin z La Formaggeria Gran Moravia |
150 g | italského specku z La Formaggeria Gran Moravia |
150 g | gorgonzoly Brazzale z La Formaggeria Gran Moravia |
200 ml | smetany z La Formaggeria Gran Moravia |
1 hrst | mandlí nebo pinií |
oříšek másla z La Formaggeria Gran Moravia | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Dejte vařit těstoviny.
- Mezitím na pánvi nasucho opražte mandle či pinie.
- Speck nakrájejte na proužky a opečte je na pánvi na rozpuštěném másle dokřupava.
- Na mírném žáru zahřejte smetanu a dejte do ní rozpustit gorgonzolu nakrájenou na kostičky.
- Uvařené těstoviny smíchejte s krémovou omáčkou, na talíři posypte křupavým speckem a opraženými mandlemi nebo piniemi.
Smetanu i další ingredience pro přípravu těchto receptů seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. www.laformaggeria.com Dobrou chuť.