Italské nudle uvařené doměkka, promíchané s dalšími ingrediencemi, vychlazený salát servírovaný přelitý zálivkou z majonézy, bílého jogurtu a prolisovaného česneku.
Ingredience:
300 g | italských širokých nudlí Fettuccine |
150 g | žampionů |
150 g | šunky |
1 ks | červené masité papriky |
petrželka | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na zálivku: | |
1 sklenička | majonézy |
1 kelímek | bílého jogurtu |
1-3 ks | stroužky česneku |
Postup:
1. Nudle uvaříme v mírně osolené vodě s lžičkou oleje, uvařené scedíme, propláchneme a necháme okapat
2. Žampiony nakrájíme na plátky a rovněž povaříme, až jsou měkké, pak je scedíme a odložíme stranou 3. Šunku a papriku nakrájíme na nudličky
4. Nudle smícháme se žampiony, paprikou a šunkou, přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme
5. Salát servírujeme vychlazený, na talíři jednotlivé porce přelijeme zálivkou z majonézy, bílého jogurtu a rozetřeného česneku.
Plátky žampionů můžeme i orestovat na rozpáleném oleji a ochutit grilovacím kořením, získají pak nový chuťový rozměr.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek
Těstovinový salát se šunkou, hráškem, kukuřicí a paprikou
Těstovinový salát se žampiony a buřty