REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze špenátu, vařených těstovin, oliv, sušených rajčat, opečené klobásy a lilku, podávaný přelitý dresinkem.


Ingredience:
200 gčerstvého mladého špenátu
200 glilku
120 gtěstovin
120 gostravské klobásy
80 gčerných oliv
50 gsušených rajčat
3 lžíceoleje
voda
sůl
Na dresink:
1 lžičkabalzamikového octa
2 lžíceprotlaku
2 lžíceoleje
0,5 dlbílého vína
0,5 dlvody
2 ksstroužků česneku
špetka tymiánu
sůl

Postup:

1. Na dresink svaříme vodu s vínem, přimícháme protlak, ocet, oloupané na jemno nakrájené stroužky česneku, špetku tymiánu a necháme převařit, pak směs odstavíme z tepla, přimícháme olej, osolíme a necháme vychladnout
2. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus a scedíme je
3. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme omytý, na plátky nakrájený lilek a na kolečka nakrájenou klobásu
4. Špenát rozdělíme do misek, přidáme olivy, klobásu, těstoviny, sušená rajčata, lilek a vše přelijeme připraveným dresinkem.

Doporučení:

Místo špenátu můžeme použít rukolu nebo srdíčko zeleného špenátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy