Chutný lehký oběd, večeře nebo svačina do teplých dnů. Jde o obědový bezmasý salát servírovaný dobře vychlazený.
Ingredience:
200 g | těstovin např. farfalle (mašličky) |
200 g | žampionů |
200 g | cukety |
2 ks | větší rajčata |
2 ks | stroužky česneku |
citronová šťáva | |
nať jarní cibulky | |
listová petrželka | |
olivový olej | |
vinný ocet | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě na skus ,,al dente,, , slijeme, propláchneme, necháme vychladnout
- Cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme, necháme odležet, až pustí vodu
- Žampiony přepůlíme, uvaříme v mírně osolené vodě se lžící citronové šťávy, aby zůstaly bílé, slijeme vodu, necháme vychladnout
- V misce smícháme těstoviny se žampióny, kostičkami cukety, přidáme nakrájená rajčata, nať cibule, nasekanou petrželku, utřený česnek, vše promícháme, podle chuti ochutíme vinným octem, olivovým olejem, pepřem a solí
- Hotový salát necháme vychladit v lednici.