REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s cuketou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný lehký oběd, večeře nebo svačina do teplých dnů. Jde o obědový bezmasý salát servírovaný dobře vychlazený.


Ingredience:
200 gtěstovin např. farfalle (mašličky)
200 gžampionů
200 gcukety
2 ksvětší rajčata
2 ksstroužky česneku
citronová šťáva
nať jarní cibulky
listová petrželka
olivový olej
vinný ocet
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě na skus ,,al dente,, , slijeme, propláchneme, necháme vychladnout
  2. Cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme, necháme odležet, až pustí vodu
  3. Žampiony přepůlíme, uvaříme v mírně osolené vodě se lžící citronové šťávy, aby zůstaly bílé, slijeme vodu, necháme vychladnout
  4. V misce smícháme těstoviny se žampióny, kostičkami cukety, přidáme nakrájená rajčata, nať cibule, nasekanou petrželku, utřený česnek, vše promícháme, podle chuti ochutíme vinným octem, olivovým olejem, pepřem a solí
  5. Hotový salát necháme vychladit v lednici.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy