Uvařené těstoviny (fafalle) promíchané s nastrouhanou červenou řepou, naklíčenými klíčky munga, zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | těstovin (farfalle) |
250 g | sterilované červené řepy |
150 g | zakysané smetany |
2 hrsti | naklíčeného munga |
2 ks | nakládané okurky |
1 ks | menší červené cibule |
1 ks | papriky |
1 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | nastrouhaného čerstvého křenu |
mletý černý pepř | |
voda | |
sůl | |
bylinky na ozdobu |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, pak je scedíme a promícháme s olejem
2. Papriku zbavíme jadřince, cibuli oloupeme a okurky necháme okapat, připravenou zeleninu nasekáme na malé kousky, pak je přidáme spolu s mungem a zakysanou smetanou k těstovinám
3. Vše dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným křenem
4. Takto připravený salát necháme vychladit
5. Těsně před podáváním jednotlivé porce v miskách promícháme s kousky sterilované řepy a ozdobíme bylinkami.
Nevíte jak naklíčit různé luštěniny, obilí či jiná semena? Návod najdete v naší škole vaření v článku: Klíčení luštěnin, obilí i jiných semínek, například řeřichy.