REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny (fafalle) promíchané s nastrouhanou červenou řepou, naklíčenými klíčky munga, zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gtěstovin (farfalle)
250 gsterilované červené řepy
150 gzakysané smetany
2 hrstinaklíčeného munga
2 ksnakládané okurky
1 ksmenší červené cibule
1 kspapriky
1 lžíceoleje
1/2 lžičkynastrouhaného čerstvého křenu
mletý černý pepř
voda
sůl
bylinky na ozdobu

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, pak je scedíme a promícháme s olejem
2. Papriku zbavíme jadřince, cibuli oloupeme a okurky necháme okapat, připravenou zeleninu nasekáme na malé kousky, pak je přidáme spolu s mungem a zakysanou smetanou k těstovinám
3. Vše dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným křenem
4. Takto připravený salát necháme vychladit
5. Těsně před podáváním jednotlivé porce v miskách promícháme s kousky sterilované řepy a ozdobíme bylinkami.

Poznámka:

Nevíte jak naklíčit různé luštěniny, obilí či jiná semena? Návod najdete v naší škole vaření v článku: Klíčení luštěnin, obilí i jiných semínek, například řeřichy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy