REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinová pánev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny (pene), opečené na oleji spolu se zeleninou a kolečky klobásy.


Ingredience:
350 gtěstovin (např. pene)
300 gbarevných paprik
200 gočištěných žampiónů
200 gkeříčkovitých rajčátek
2 kspaprikové klobásy
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cukety
1 kscibule
3 lžíceolivového oleje
špetka sušeného rozmarýnu
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vody doměkka tzv. na skus, propláchneme je vlažnou vodou, necháme důkladně okapat
2. Zeleninu očistíme; cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky, cuketu a rajčata nakrájíme na kousky, žampiony rozčtvrtíme
3. Klobásky podélně rozpůlíme a pak nakrájíme na plátky
4. Na dobře rozpáleném oleji orestujeme cibuli s česnekem, pak přidáme rozmarýn, klobásky, houby i zeleninu (kromě rajčat) a vše opečeme
5. Nakonec vmícháme těstoviny a rajčata, pokrm prohřejeme a dochutíme pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy